Спільне і відмінне Сергійка і Митька-твiр по оповіданню Я.Стельмаха

Spil'ne i vidminne Sergijka i Myt'kaГоловні герої оповідання Я.Стельмаха "Химера ЛІСОВОГО озера, або Митькозавр Із Юрківкі " - два хлопчика Мітько і Сергійко. Це вірні друзі, не кидають в біді один одного. На перший погляд дуже схожі, обидва люблять пригоди, обидва фантазери, обидва допитливі, веселі.
     Але це тільки на перший погляд, а якщо уважно  придивитися, то відразу стає зрозуміло, що лідер - Митько. Йому нудно всидіти на одному місці, особливо за книжками. Він дуже рухливий, непосидючий і рішучий. Мені здається він набагато відважніше свого друга. Це він придумав поїхати в село до бабусі, запропонував ночувати біля озера і вистежити чудовисько, читати літературу. Навіть погодився бути приманкою для чудовиська. І рятувати Василя першим кинувся теж Митько. У нього є чудова риса, знаходити позитивні сторони в будь-якій ситуації.
    Сергійко набагато спокійніший і не такий рішучий, як його друг, але він підтримує всі ідеї Митька і допомагає втілити їх у життя. І як йому не було б страшно, але він ніколи не кидає свого друга одного. Він дуже добрий і не злопам'ятний. Коли він побачив , що Митя , як і він заснув на посту, то не став його будити, а тільки укрив його ковдрою, що б він не замерз.
    Їх вміння прощати чужі помилки, свідоцтво доброти і великодушності. Я думаю герої цієї розповіді можуть бути прикладом для багатьох з нас.
   Хлопці — справжні шанувальники природи, великодушні, дотепні, кмітливі, працьовиті, наполегливі. А найголовніше-вони вміють дружити, турбуватися один про одного, швидко вирішувати конфліктні ситуації.

5 комментариев:

Комментарии