Опис інтер'єру по картині Миколи Пимоненка "Святочнэ ворожіння"- міні-твір

Міні-твір "Опис інтер'єру по картині Миколи Пимоненка - " Святочнэ ворожіння " "
На картині "Святочнэ ворожіння" ми бачимо двох дуже красивих дівчат, які зайняті ворожінням. На честь свята вони одягли свої найкращі вбрання. Білі блузки вишиті своїми руками, нарядні спідниці з фартухами (в тон спідниці). На шиї красиві намиста.
Ворожать вони пізно ввечері - це видно по чорним тіням на стіні. Дівчата сіли в куточку, що б їм ніхто не заважав і повністю захопилися ворожінням. Ворожать вони на віск. Для цього вони запалили свічку, накапали віск у миску з водою (вона стоїть тут же на дерев'яній лавці, на якій вони сидять), дістали цей шматочок воску з води. Одна з дівчат тримає його в руці перед свічкою і вони розглядають тінь від воскового злитка на стіні.
Радість і хвилювання на обличчях цих сільських дівчат! Очі блищать, на щоках - рум'янець від очікування дива. Що ж вони побачать, з ким же доведеться зв'язати свою долю , хто стане судженим?
 За спиною у них стоїть стіл , покритий скатертиною. А на столі стоїть глечик, швидше за все з водою, з якого вони і налили в миску. Залишається тільки вірити, що їм пощастило з ворожінням і життя їх було щасливим.

(Міні-твір "Опис інтер'єру по картині Миколи Пимоненка-"Святочнэ ворожіння")

1 комментарий:

Комментарии